ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η Δυτική Ευρώπη αρνήθηκε τον Χριστό και επίσημα

Παρακάτω παραθέτουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου απο την ομιλία του με θέμα «Η κεκλεισμένη πύλη (Ιεζ. 44:1-2)» (17-12-2000), για την επίσημη άρνηση του Χριστού από την Ευρώπη.

Η Δυτική Ευρώπη αρνήθηκε τον Χριστό και επίσημα

Τον τελευταίο καιρό, θέλουν μερικοί να μας πουν ότι το φώς είναι από τη Δύση, όχι από την Ανατολή. Στην Ευρώπη και στην Αμερική διανοούμενοι, σκοτισμένοι από τον Σατανά, τον προστάτη του σκότους, τον αρχηγό του σκότους, εκφράζονται λίαν υποτιμητικά για την Ανατολή και λίαν κολακευτικά για τη Δύση. Και λένε ότι σπουδαίος ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣκαι αληθινός πολιτισμός είναι ο πολιτισμός της Δύσεως, ο δε πολιτισμός της Ανατολής δεν είναι σπουδαίος και πρέπει να αφανιστεί. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούν σπουδαίο της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής και θεωρούν άξιον αφανισμού τον πολιτισμό της Ανατολικής Ευρώπης, ιδίως τον πολιτισμό της Ορθοδοξίας.

XristodoulΠροχωρούν άλλοι, πιο σκοτισμένοι της Δύσεως… Και ακούσατε τί κατήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος; Η πλειοψηφία των ηγετών της Ενωμένης Ευρώπης δεν αναγνωρίζει και δεν θέτει ως βάση στον Καταστατικό Χάρτη της Ενωμένης Ευρώπης τον Χριστιανισμό. Δεν θεωρεί τον Χριστιανισμό και δεν θέλει τον Χριστιανισμό ως θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

KikgardΗ Δυτική Ευρώπη αρνήθηκε τον Χριστό! Τον είχε αρνηθεί προ πολλού. Ο Κίρκεγκαάρντ, ο μεγάλος αυτός Δανός φιλόσοφος είχε πει στην εποχή του ότι η Ευρώπη αρνήθηκε τον Χριστό. Αλλά η άρνηση τώρα έφθασε στο έπακρο, έγινε επίσημη.

Ετέθη θέμα δηλαδή για το θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είπαν μερικοί ηγέτες της Ευρώπης «Ο Χριστιανισμός είναι το θεμέλιο, αυτόν πρέπει ν΄ αναγνωρίζουμε ως βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού». «Όχι» είπε η πλειοψηφία και επεκράτησε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ μ π(Κάτι είπε από το ακροατήριο ο αείμνηστος π. Δημήτριος Κλούτσος). Ασφαλώς π. Δημήτριε, ασφαλώς. Είναι και ο Σημίτης. Δεν φταίει όμως ο Σημίτης, φταίμε εμείς οι Έλληνες που ψηφίζουμε με κλειστά τα μάτια. (Πολλά χειροκροτήματα από το ακροατήριο).

Μερικοί δεν χειροκρότησαν. Γιατί; (Πάρα πολλά χειροκροτήματα).

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο Σταυρός»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Τί σημαίνει Νέα Εποχή, πατώντας ΕΔΩ
Για να αρέσουμε στους Ευρωπαίους θα επιχειρηθεί η ψευδοένωση με τις αιρέσεις, πατώντας ΕΔΩ
Ο π. Αυγουστίνος για την Ε.Ο.Κ. πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

2 thoughts on “Η Δυτική Ευρώπη αρνήθηκε τον Χριστό και επίσημα

  1. Μπορείτε να μου πείτε γιατί ρωτάει αυτούς που δεν χειροκρότησαν το γιατί δεν χειροκρότησαν;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: