ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Αποστομωτική απάντηση του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου στην απίστευτη παρερμηνεία του λόγου Κυρίου προς την αιμορροούσα γυναίκα από τους ορθολογιστές

Επειδή την προπερασμένη Κυριακή, στις 28 Οκτωβρίου, διαβάστηκε στους Ναούς το ευαγγελικό ανάγνωσμα της θαυματουργικής θεραπεία της αιμορροούσης γυναίκας από τον Κύριο παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πολύ ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Πίστι, θαύμα, δικαίωσι» (9-11-1997). Στο απόσπασμα ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος δίνει αποστομωτική απάντηση στην απίστευτη παρερμηνεία του λόγου Κυρίου προς την αιμορροούσα γυναίκα, από τους ορθολογιστές στην προσπάθεια τους να αρνηθούν το θαύμα. Το απόσπασμα είναι συνέχεια του απομαγνητοφωνημένου αποσπάσματος που παρουσιάσαμε πριν λίγους μήνες (δείτε ΕΔΩ). Στην τελευταία παράγραφο διορθώσαμε το λάθος του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου, που έγινε από αιτιολογημένη απροσεξία, και αντί να πει «αιμορροούσα», είπε «Χαναναία».

Αποστομωτική απάντηση του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου στην απίστευτη παρερμηνεία του λόγου Κυρίου προς την αιμορροούσα γυναίκα από τους ορθολογιστές

ονομα ΝΙΣωτ 2 π

Έτσι όταν μιλάμε για θαύματα θεραπείας ασθενών, ενθυμούνται και αυτό το λόγο του Χριστού προς την αιμορροούσα γυναίκα «η πίστις σου σέσωκέ σε». Και τί ερμηνεία δίνουν; Ότι η αιμορροούσα γυναίκα δεν θεραπεύτηκε από κανένα θαύμα του Χριστού, αλλά η πίστη της ενήργησε ψυχολογικά και έτσι θεραπεύτηκε.

Οι ορθολογισταί πολλές φορές για να εξηγήσουν θαύματα θεραπείας ανθρώπων, τί λένε; «Δεν πρόκεται για θαύματα, NSαλλά για αυθυποβολή, αυθυποβάλλονται» λέει, «μερικά πρόσωπα και με την αυθυποβολή θεραπεύονται». «Η πίστη σου σ’ έσωσε, όχι Εγώ ο Χριστός», σαν λένε οι ορθολογισταί.

Αλλά βλέπετε ο Χριστός δεν είπε μόνον αυτό το λόγο «η πίστη σου σε έσωσε». Προηγουμένως τί είπε; «Ποιός με άγγιξε; Εγώ κατάλαβα, Εγώ αισθάνθηκα ότι βγήκε από μέσα Μου δύναμις».

nisxrΜέσα από το Χριστό βγήκε δύναμις και αυτή η δύναμις θεράπευσε την αιμορροούσα γυναίκα.

Να κάνουμε εδώ και μια παρατήρηση, οι άγιοι θεράπευαν και θεραπεύουν με δύναμη που έρχεται απ’ έξω, από πάνω, από τον Ουρανό, από τον Θεό. Ο Χριστός θεράπευε και θεραπεύει με δύναμη που βγαίνει μέσα από τον Ίδιον, γιατί ο Χριστός είναι η Δύναμις με δέλτα κεφαλαίο, ο Παντοδύναμος, ο Ίδιος ο Θεός σαρκωμένος.

Πώς συνδέονται τα 2 λόγια του Χριστού «βγήκε δύναμις από μέσα Μου», «η πίστις σου σε έσωσε». Πώς συνδέεται η δύναμις με την πίστη;

Ηaimer πίστις της γυναικός ήλκυσε, τράβηξε την δύναμη του Χριστού και έγινε το θαύμα.

Δεν επρόκειτο λοιπόν για αυθυποβολή, για ψυχολογική επίδραση της πίστεως της αιμορροούσας, αλλά με την πίστη της η αιμορροούσα τράβηξε τη δύναμη του Χριστού και η δύναμις του Χριστού έκανε το θαύμα. Χωρίς δύναμη δεν γίνεται τίποτε.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο Σταυρός»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Για τους ορθολογιστές, πατώντας ΕΔΩ
Το θαύμα της θεραπείας της αιμορρούσας γυναίκας από τον Κύριο, πατώντας ΕΔΩ
Όποιος πιστεύει στον Χριστό έχει ζωή αιώνια, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: