ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Απόδειξη της Θεότητας του Ιησού, ο λόγος του αγίου Συμεών του Θεοδόχου

Παρακάτω παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πολύ ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεόλογου Νικολάου Σωτηρόπουλου, του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, που ερμηνεύει μέρος από τον θεόπνευστο λόγο του αγίου Συμεών του Θεοδόχου που είπε κατα την Υπαπαντή του Κυρίου για τον Κύριο «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών» και έχει θέμα «Εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών» (2-2-1997).

Απόδειξη της Θεότητας του Ιησού, ο λόγος του αγίου Συμεών του Θεοδόχου

αγ.ΣυμεώνΕξαρτάται λοιπόν η σωτηρία ή η κόλαση των ανθρώπων από τη θέση που παίρνουν οι άνθρωποι απέναντι του Ιησού.

νισ π

Αυτό τί σημαίνει αδελφοί μου;

Η Γραφή ποτέ δεν είπε και ποτέ δεν θα έλεγε, ότι η σωτηρία μας ή η καταδίκη μας εξαρτάται από τη θέση που θα παίρνουμε απέναντι του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μικροΗ Γραφή ποτέ δεν είπε και ποτέ δεν θα έλεγε, ότι η σωτηρία μας ή η απώλεια μας εξαρτάται από τη θέση που παίρνουμε απέναντι στον Αβραάμ ή στον Μωϋσή.

Η Γραφή ποτέ δεν είπε και ποτέ δεν θα έλεγε, ότι η σωτηρία μας ή η καταδίκη μας, η αιωνία σωτηρία μας ή η αιωνία καταδίκη μας εξαρτάται από τη στάση που θα τηρήσουμε απέναντι του Παύλου ή του Πέτρου. Ποτέ δεν το είπε και ποτέ δεν θα το έλεγε η Γραφή.

a7307-cea4ce95ce9bce99ce9ace97ce9acea1ce99cea3ce97-bmpΗ Γραφή όμως λέγει σύμφωνα με αυτά τα λόγια του Συμεών και με άλλα λόγια, ότι η σωτηρία μας ή η καταδίκη μας εξαρτάται από τη θέση που παίρνουμε απέναντι του Ιησού.

Άρα τί είναι ο Ιησούς; Είναι Θεός. Είναι Θεός. Δεν είναι απλώς άνθρωπος, δεν είναι άγγελος, δεν είναι αρχάγγελος. Δεν IXRεξαρτάται η σωτηρία μας ή η καταδίκη μας από τη θέση μας απέναντι ανθρώπων ή αγγέλων ή αρχαγγέλων.

Ο Χριστός είναι Θεός, Θεός ενανθρωπήσας και αναλόγως τη στάση που τηρούμε απέναντι του Ιησού σωζόμεθα ή χανόμεθα.

Βλέπετε ότι και από αυτή τη φράση αναπηδά η Θεότητα του Χριστού;

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο Σταυρός»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Η Υπαπαντή του Κυρίου, απόσπασμα απο το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα και σε μετάφραση στη νεοελληνική από τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, πατώντας ΕΔΩ
Aναρτήσεις για την Υπαπαντή του Κυρίου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: