ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Χωρίο από τους Ψαλμούς για τον Τίμιο Σταυρό

Για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού παρουσιάζουμε χωρίο από την Παλαιά Διαθήκη και την εξήγηση του από τον μακαριστό Ιεραπόστολο Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο, που αναφέρεται στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας.

Χωρίο από τους Ψαλμούς για την τιμή στον Τίμιο Σταυρό

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ«Κατὰ τὸ ὕψος τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τῆς γῆς ἐκραταίωσε Κύριος τὸ ἔλεος αὐτοῦ ἐπὶ τοὺς φοβουμένους αὐτόν. Καθόσον ἀπέχουσιν ἀνατολαὶ ἀπὸ δυσμῶν, ἐμάκρυνεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὰς ἀνομίας ἡμῶν.» (Ψαλμ. ρβ΄[ργ΄] 11-12).

ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ

Διά των φράσεων «τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τῆς γῆς» και «ἀνατολαὶ ἀπὸ δυσμῶν», ο Ψαλμωδός σύρει δύο νοητάς γραμμάς, μίαν κάθετον καί μίαν οριζοντίαν, καί ούτω σχηματίζει νοητώς σταυρόν.

Διά σταυρού η κραταίωσις του ελέους και η απομάκρυνσις των ανομιών μας.

Μικρό απόσπασμα από το κεφάλαιο «ΣΤΑΥΡΟΣ» και την παράγραφο «Χρήσις και θαύματα του αντιχιλιαστικού βιβλίου του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, «ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ», Έκδοσις της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Δ΄ Έκδοση, Αθήνα 1989.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο «ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ» πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.

Τις λέξεις που έχει ο μακαριστός Ιεραπόστολος Θεολόγος στο βιβλίο του υπογραμμισμένες με έντονα γράμματα, εμείς τις έχουμε με κόκκινο χρώμα.

Advertisement

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: