ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Τους ενοχλούν και οι καμπάνες!

Τους ενοχλούν και οι καμπάνες!

<<Σιωπητήριο στις καμπάνες>>! Με αυτό τον τίτλο υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ τη νέα νομοθετική ρύθμισι του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου. Σύμφωνα με τη ρύθμισι αυτή, που κατατέθηκε προς ψήφισι στη Βουλή, θα απαγορεύεται η χρήσι της καμπάνας ως ωρολογίου κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, και θα επιβάλλεται ο περιορισμός και έλεγχος της εντάσεως, με την οποία κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών!
Βεβαίως, είναι γεγονός, ότι η χρήσι της καμπάνας ως ωρολογίου είναι ένα πρόβλημα, κυρίως για όσους κατοικούν δίπλα σε ναούς και ιδιαιτέρως για τους κατοίκους των πόλεων, που προσπαθούν λίγες ώρες από τον θόρυβο και το άγχος της σύγχρονης ζωής. Εάν αυτή είναι η αληθινή αιτία, που λαμβάνονται τα μέτρα, δεν θα διαφωνήσωμε. Πολύ φοβούμεθα όμως, ότι οι ρυθμίσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, την οποία επιβάλλει με γοργούς ρυθμούς στην πατρίδα μας η παγκοσμιοποίησι και η Νέα Τάξι πραγμάτων.

Εάν οι προθέσεις των νομοθετών ήταν ειλικρινείς, η μέριμνά τους για τη μείωσι της ηχορύπανσης θα έπρεπε να αρχίση από την απαγόρευσι των θορυβωδών εξατμίσεων των μοτοσυκλετών, με τις οποίες <<σπάζουν τα νεύρα>> των συνανθρώπων τους οι διάφοροι <<μηχανόβιοι>> και <<καμικάζι>>, καθώς και από την εξάλειψι του εκκωφαντικού θορύβου των νυκτερινών κέντρων διασκεδάσεως, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και όχι από τις καμπάνες των εκκλησιών. Όπως φαίνεται όμως, οι θόρυβοι αυτοί δεν ενοχλούν τα ώτα των πολιτικών μας. Τους ενοχλούν οι καμπάνες, και οι εκκλησίες, στις οποίες προσέρχονται οι πιστοί στο άκουσμα της καμπάνας, και ο ίδιος ο Χριστός, τον οποίον εκατoμμύρια Έλληνες επιμένουν να λατρεύουν μέσα στους ορθοδόξους ναούς της πατρίδος μας.

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ , τεύχος Οκτωβρίου 2011, που αυτές τις ημέρες εκδόθηκε.
Διευθυντής είναι ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος
 
Θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα, ή γραφτείτε συνδρομητές.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.