ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο Χριστός και οι χριστιανοί αγαπούν τους φαύλους και μισούν τη φαυλότητα

Επειδή διάφοροι κακορρίζικοι και πονηροί συκοφαντούν τους θαρραλέους κληρικούς και λαϊκούς που από αγάπη ελέγχουν τις αιρέσεις, το κακό και την αμαρτία και όσους τα διαπράττουν, ότι έχουν μίσος, παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο του μακαριστού ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου «Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου» τ. Α, για την αγάπη των χριστιανών προς τους αμαρτωλούς και το μίσος προς την αμαρτία.

Ο Χριστός και οι χριστιανοί αγαπούν τους φαύλους και μισούν τη φαυλότητα

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥΛυπείται ο χριστιανός τούς φαύλους ανθρώπους, παρ΄ όλη τή φαυλότητα καί πονηρία τους. Ή, μάλλον, τους λυπείται ακριβώς γιά τή φαυλότητα καί πονηρία τους. Καί τόσο περισσότερο τούςΗ σημερινή κατάσταση της Ελλάδος και ο Σωτήρας της λυπείται, όσο μεγαλύτερη είνε η φαυλότης καί πονηρία τους. Ο χριστιανός μισεί τή φαυλότητα καί αγαπά τους φαύλους, όπως ο γιατρός μισεί τήν ασθένεια καί αγαπά τους ασθενείς. Ο Θεός θέλει τη σωτηρία όλων των ανθρώπων. Ο Χριστός ήλθε και θυσιάστηκε γιά όλους τους ανθρώπους. Καί οιΣταυρωταί και ανασταυρωταί του Χριστού άνθρωποι του Θεού καί του Χριστού θέλουν τή σωτηρία όλων των ανθρώπων, καί αυτών των φαύλων, φαυλεπίφαυλων καί φαυλοκρατών. Ας συγκινηθούν καί αυτοί απ΄ την αγάπη του Θεού, τή θυσία του Χριστού καί τήν αγάπη των χριστιανών, ας αφήσουν τήν πονηρία καί την κακοήθεια, ας κόψουν τή φαύλη συνήθειά τους, ας έλθουν πρός το φώς μέ απόφασι πνευματικού αγώνος καί επιστορη ασωτουππνευματικής ζωής, καί ας μη φοβηθούν έλεγχο καί αποδοκιμασία γιά το παρελθόν τους ούτε από το Θεό καί το Χριστό, ούτε από τους ανθρώπους του Θεού καί του Χριστού. Τίποτε δεν συγκινεί τόν ουρανό καί τη γή όπως η μετάνοια των αμαρτωλών. Καί τόσο περισσότερο συγκινεί η μετάνοια, όσο μεγαλύτεροι αμαρτωλοί ήταν οι μετανοούντες.

Από την ερμηνεία των στίχων γ΄ 20 και τη σελ. 264, του εξαίρετου ερμηνευτικού βιβλίου του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου <<Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου>> τόμος Α’ , Αθήνα 1996.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ τ.Α΄ πατήστε ΕΔΩ.
Τα περιεχόμενα του, θα τα δείτε ΕΔΩ.
Ο τίτλος στο απόσπασμα που παραθέσαμε είναι του ιστολογίου μας.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Ο Χριστός και οι χριστιανοί αγαπούν τους φαύλους και μισούν τη φαυλότητα

  1. http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/09/o_5.html
    O Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για την ψήφιση επί της αρχής του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου

  2. » Έχει μεγάλες ιδέες για τον άνθρωπο και για τον Θεό, για την αγάπη που έχει ο Θεός για τον άνθρωπο, για όλους τους ανθρώπους. Αυτό το βιβλίο δεικνύει, αιώνες προ Χριστού, πόση μεγάλη αγάπη είχε ο Θεός για όλη την ανθρωπότητα και γι΄ αυτούς που Τον εγνώριζαν και γι΄ αυτούς που δεν τον εγνώριζαν. Ανάμεσα σ΄ αυτούς που δεν τον εγνώριζαν είμεθα και εμείς οι Έλληνες. Εκτιμάμε ιδιατέρως το βιβλίο του προφήτου Ιωνά γιατί μιλάει για την αγάπη του Θεού προς τους εθνικούς, μεταξύ των οποίων είμεθα και ημείς. »

    Για τον Προφήτη Ιωνά και το θεόπνευστο βιβλίο του

  3. Αναγνώστης on said:

    Μίσος όχι προς τους κακούς κληρικούς και τους εχθρούς, αλλά προς τις αιρέσεις και αμαρτίες

    Μίσος όχι προς τους κακούς κληρικούς και τους εχθρούς, αλλά προς τις αιρέσεις και αμαρτίες

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.