ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η Ενανθρώπηση του Χριστού έγινε με τον Ευαγγελισμό

Για την πολύ μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της υπερευλογημένης Παναγίας μας, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Αδελφός, Πατήρ, Αρχιερεύς (Εβρ. β΄ 11-18)» (27-3-2005), για τον Ευαγγελισμό.

Η Ενανθρώπηση του Χριστού έγινε με τον Ευαγγελισμό

NS

Η εορτή του Ευαγγελισμού είναι όμοια, πάρα πολύ όμοια με την εορτή των Χριστουγέννων. Κατά τα Χριστούγεννα εορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού, κατά τον Ευαγγελισμό εορτάζουμε τηνxristoygen Ενανθρώπηση του Χριστού. Η Ενανθρώπηση του Χριστού δεν έγινε με την Γέννηση, έγινε με τον Ευαγγελισμό.

Κατά τη στιγμή που η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, έκλινε την κεφαλήν ενώπιον του Αρχαγγέλου ή μάλλον ενώπιον του Κυρίου και είπε «Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα Eygagσου», «Νά, δεν είμαι παρά μία ταπεινή δούλη του Κυρίου, ας γίνει σύμφωνα τόν λόγο σου, ας γίνει το Θέλημα του Θεού», την στιγμή εκείνη, -να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονη έκφραση- η Παναγία «άνοιξε πράσινο» στον Ουρανό, για να κατεβεί από τονΧΡι ΙΗ Ουρανό ο Υιός του Θεού και Θεός, να κατοικήσει στην κοιλία της αγίας Παρθένου, να λάβει σάρκα και οστά από τα αγνά αίματα της Παρθένου και να γίνει άνθρωπος, χωρίς να παύσει να είναι Θεός.

Η Παναγία κυοφόρησε τον Θεάνθρωπο, έγινε μητέρα του Θεού!

Δεν το χωρεί το ανθρώπινο μυαλό, τόσο μεγάλο θαύμα, τόσο μεγάλο γεγονός!

Την ομιλία θα τη βρείτε από την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Ο Σταυρός»

Για τους ύμνους του Ευαγγελισμού της ΘεοτόκουΔείτε και Μερικές αναρτήσεις για τον Ευαγγελισμό της Κεχαριτωμένης Παναγίας μας, πατώντας ΕΔΩ
Χωρίο της Αγίας Γραφής από τον Ευαγγελισμό της υπερευλογημένη Παναγία μας για την τιμή προς αυτήν, πατώντας ΕΔΩ
Για την μεγάλη αρετή της πίστεως της υπερευλογημένης Παναγίας, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.