ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο αρχιγυμνιστής διάβολος γδύνει τον άνθρωπο για να τον εξευτελίσει

Για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής της θεραπείας του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών παραθέτουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την παλαιά πολύ ωφέλιμη ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Γα(ϊ)δαρηνοί», για τον γυμνισμό.

Ο αρχιγυμνιστής διάβολος γδύνει τον άνθρωπο για να τον εξευτελίσει

γαϊδαρηνοιΤο δαιμόνιο έπιανε τον άνθρωπο, τον κυρίευε και τον κατατυρρανούσε. Έντυναν τον άνθρωπο και το δαιμόνιο έσχιζε τα ρούχα του και εμφανιζόταν και περιφερόταν γυμνός. Άθλιο και πανάθλιο φαινόμενο! Τί δείχνει αυτό αδελφοί μου; Ότι ο διάβολος είναι γυμνιστής και αρχιγυμνιστής.

ΠηγαίνετΕΞΟΔΟΣ ΑΔΑΜ -ΕΥΑΣ 2ε στην αφετηρία της ανθρωπότητος. Όταν έπεσε ο πρώτος πατέρας και η πρώτη μητέρα στην αμαρτία, ένα αίσθημα ντροπής τους κατέλαβε. Μέχρι τότε ήσαν γυμνοί αλλά δεν αισθάνονταν τίποτα όπως τα μικρά παιδιά ήσαν αθώοι. Όταν έπεσαν, πονήρεψαν και αισθάνθηκαν ντροπή. Ο δε Θεός κατεσκεύασε δερματίνους χιτώνας και εσκέπασε τους πρωτοπλάστους.

Ο Θεός ντύνει τον πεπτωκότα άνθρωπο, ο διάβολος τον γδύνει. Γιατί τον γδύνει; Για να τον εξευτελίσει.

 

Την ομιλία θα τη βρείτε με τον αριθμό 149, στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και την παρουσίαση σαν βίντεο, Αίρεση η έγκριση του γυμνισμού και της παρα φύση ενδυμασίας, πατώντας ΕΔΩ
Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου σε Ευαγγελικές περικοπές, πατώντας ΕΔΩ
Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τον γυμνισμό, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

10 thoughts on “Ο αρχιγυμνιστής διάβολος γδύνει τον άνθρωπο για να τον εξευτελίσει

  1. Να το προσέξουν αυτό και κάποιοι καλοί ιερείς αντιοικουμενιστές που δεν δίνουν σημασία στα αισχρά φορέματα που ξεγυμνώνουν τις γυναίκες, όπως έξωμα, ντεκολτέ, μίνι, σούπερ μίνι και σχιστές φούστες και δεν δημοσιεύουν τα σχόλια μας όταν τους παρατηρούμε.

    Καλά για τα βοθρομπλογκ τα «θεολογικά» που έχουν γεμίσει απο γυμνά ούτε που το συζητάω…

  2. Συμφωνώ με τον Γιώργο αλλά δεν πρέπει να το συγκεκριμενοποιούμε σε κάποιους. Είναι πολλοί οι χριστιανοί και «πνευματικοί» άνθρωποι και sites που δεν δίνουν σημασία στις άσεμνες φορεσιές των γυναικών που έχουν γεμίσει τις εκκλησίες και το internet με τις άσεμνες φορεσιές τους. Είναι πολλά τα sites που δεν ανέχονται την άλλη απάντηση. Άλλοι πάλι ακόμα έχουν ξεφύγει πιο πολύ και ευλογούν και απο πάνω κάθε μοδάτη φορεσιά που ξεγυμνώνει τον κόσμο. Τί να πω; Ζούμε σε αποκαλυπτικούς καιρούς που οι πνευματικοί άνθρωποι αντί να είναι φως είναι σκοτάδι;

  3. Η αποκαλυπτική πένα του Χρήστου Λιβανού τα λέει όλα αυτά που έγραψα στο σχόλιο μου πριν λίγο και πολλά περισσότερα και αξίζει να διαβαστεί.

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!

    Του Χρήστου Κων. Λιβανού

    Τὸ ἄσεμνον εἰσέβαλε καὶ εἰς τοὺς Ἱ. Ναούς!
    http://aktines.blogspot.gr/2013/10/x-k.html

  4. Λυκούργος Νάνης on said:

    Σας συγχαίρω αδελφοί για τις γνήσια αγιογραφικές και αγιοπατερικές σας θέσεις.
    Δυστυχώς τα πράγματα έτσι είναι όπως τα περιγράφετε.
    Ειδικά με κάποια ιστολόγια που διεκδικούν τον τίτλο του χριστιανικού και του πνευματικού το κακό έχει παραγίνει.
    «Ανεβάζουν» φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν τη γύμνια και την ξετσιπωσιά κατεβάζοντας σαφώς το επίπεδό τους.
    Είναι αδιανόητο σε μία ανάρτηση να προβάλλεται η νήψη και η νοερά προσευχή και στη γειτονική της να βλέπουμε ημίγυμνες γυναίκες και αισχρούς χορούς για τους οποίους «ταιριάζει γάντι», κατά το δη λεγόμενο, η αθάνατη ρήση του γέρου του Μωριά επί τη βάσει της οποίας αυτού του είδους οι χοροί συνιστούν «μισή αμαρτία».
    Επίσης είναι αδιανόητο να προβάλλονται κάποιοι δυστυχείς συνάνθρωποί μας, έκδοτοι στα πάθη τους και έρμαιά τους, από θεωρούμενες ως χριστιανικές ιστοσελίδες.
    Και, το χείριστον όλων, όταν τους γίνονται σχετικές υποδείξεις έχουν έτοιμη την απάντηση: οι αντιρρήσεις σας υποδηλώνουν…ηθικισμό! Μάθανε μια λέξη και την πιπιλάνε σαν καραμέλλα! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

  5. ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ

    • Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο όλοι οι ιερείς που επιτρέπουν τα άσεμνα ντυσίματα στους χώρους της θείας λατρείας δεν το κάνουν όλοι επειδή τους νοιάζει μόνο το παγκάρι. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και λαθεμένες εκσυγχρονιστικές απόψεις στα μυαλά πολλών ιερέων μας. Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακκί.

  6. Λυκούργος Νάνης on said:

    Θεωρώ ότι συναφές προς τα ανωτέρω τυγχάνει και το οπωσδήποτε θλιβερό γεγονός της προβολής από κάποια θεωρούμενα ως χριστιανικά ιστολόγια και κάποιων ΔΗΘΕΝ πνευματικών ανθρώπων π.χ. ενίων ταλαντούχων καλλιτεχνών που με τις στρεβλές τους ιδέες και, κυρίως, το σκανδαλώδη βίο τους κάθε άλλο παρά θα έπρεπε να έχουν θέση στα εν λόγω ιστολόγια.
    Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του μακαρίτη Οδυσσέα Ελύτη ο οποίος δήλωσε ανερυθρίαστα τα εξής ανήκουστα σε δημοσιογραφική του συνέντευξη προ ετών:
    «Στὸ πνευματικὸ κλίμα τῆς ἐποχῆς μας μὲ ἐνοχλεῖ ἡ ἀπομάκρυνση ἀπὸ τὶς αἰσθήσεις. Δυστυχῶς ἡ σύγχρονη ποίηση ὑποδουλώθηκε σὲ κομπλεξικὲς καταστάσεις. Καὶ ἐπηρεάστηκε ἀπὸ τὶς ἐνοχές, ποὺ μᾶς φόρτωσαν τὰ δόγματα (χριστιανισμοί, ἰδεαλισμοί…). Τὸ ἔργο μου, γιὰ νὰ πραγματοποιηθῆ, ἀπαιτοῦσε μιὰ ζωὴ ἐρωτικὰ ἐλεύθερη. Ἤμουν πάντοτε “δοσμένος εἰς τὲς ἡδονές”, ποὺ λέει ὁ Καβάφης. Ὅλη μου τὴν ζωὴ εἶχα σχέσεις μὲ νέα κορίτσια. Σ᾽ αὐτὰ πέραν τῶν σεξουαλικῶν, ποὺ μὲ τραβοῦσαν, βρῆκα πολὺ μεγάλη κατανόηση. Ὀφείλω σὲ τέτοιες σχέσεις πάρα πολλὰ ἔργα μου. Καλὸς ὁ γάμος, ἀλλὰ γιὰ τοὺς ἄλλους• ὄχι γιὰ μένα! Ἀκολούθησα τὴν ἰδιωτική μου ὁδό, ζώντας χωρὶς φραγμούς. Αὐθεντικά! Ὅμως δὲν τὸ καταλαβαίνουν αὐτὸ σήμερα. Δὲν καταλαβαίνουν τὴν ἁγιότητα τῶν αἰσθήσεων!…» (Ἀφιέρωμα στὴν ἐφημ. «Τὰ Νέα» φ. 14-5-2011).

  7. Ἡ προκλητική ἐνδυμασία ὁδηγεῖ στόν σκανδαλισμό καί στήν ἀπώλεια; Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά
    http://anavaseis.blogspot.com/2013/11/blog-post_1376.html

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.