ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο πατρ. Βαρθολομαίος δεν ρώτησε τον Απόστολο Ανδρέα για την πρόσκληση του αιρετικού Πάπα στο Φανάρι

Πριν 5 ημέρες συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το ξεδιάντροπο ημισυλλείτουργο με τον Πάπα που έγινε στο Φανάρι, παρουσιάζουμε το παρακάτω μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πολύ ωφέλιμη ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου με θέμα «Ο Πάπας στο Φανάρι» (3-12-2006). Θυμίζουμε ότι ο πατρ. Βαρθολομαίος επανέλαβε ξεδιάντροπα τα ίδια πριν 3 χρόνια, στις 30-11-2014, με αυτά που κάνει λόγο η ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου.

Ο πατρ. Βαρθολομαίος δεν ρώτησε τον Απόστολο Ανδρέα για την πρόσκληση του αιρετικού Πάπα στο Φανάρι

barth papa2006

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κάλεσε τον πάπα να έλθει στο Φανάρι να συμμετάσχει στη θρονική εορτή, στην εορτή του οικουμενικού θρόνου, την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου που είναι ιδρυτής της Εκκλησίας του Βυζαντίου. Τον κάλεσε.

ονομα ΝΙΣωτ 2 π

Πώς τον κάλεσε; Ρώτησε τον Απόστολο Ανδρέα εάν ήθελε να καλέσει στο κέντρο μάλιστα της Ορθοδοξίας, τον Πάπα;

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 2

Μα θα ειπήτε «Τί ερώτημα είναι αυτό που κάνεις; Πώς να ρωτήσει τον Απόστολο Ανδρέα; Ο Απόστολος Ανδρέας είναι στον ουρανό».

Ναί αλλά η βούληση του Αποστόλου Ανδρέα είναι στη γη, μέσα στο Ευαγγέλιο.

Μα θα ειπήτε πάλι «Ο Απόστολος Ανδρέας δεν μας άφησε κανένα βιβλίο που να περιέχεται μέσα στο Ευαγγέλιο, στην Καινή Διαθήκη».

Τί ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣλέει ο Παύλος; Όλοι οι απόστολοι κηρύττουμε το ίδιο Ευαγγέλιο. Συνεπώς το Ευαγγέλιο που κατέχει η Εκκλησία, είναι Ευαγγέλιο όλων των Αποστόλων και του Αποστόλου Ανδρέου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μικροΤί λέει το Ευαγγέλιο; Μπορούμε να καλούμε έναν αιρετικό τιμητικά, να του κάνουμε τιμές; Το Ευαγγέλιο, η Καινή Διαθήκη λέει το αντίθετο «όταν έρχεται προς εσάς ένας που δεν φέρει τη σωστή διδαχή, -έρχεται δηλαδή ως αιρετικός ως διδάσκαλος ή και ηγέτης αιρέσεως- μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν, μην τον δέχεστε στο σπίτι σας και να μη του λέτε ούτε χαίρετε».

theol

Αυτά λέει ο Απόστολος Ιωάννης ο μαθητής της αγάπης. Λέτε να μην είχε πραγματικά αγάπη; Λέτε να ήταν φανατικός; Λέτε να ήταν ταλιμπάν και ο Απόστολος Ιωάννης;

Εγώ στενοχωρούμαι αδελφοί μου, που τα λόγια της Γραφής δεν κάνουν πλέον εντύπωση σε πολλούς και ιδίως στους οικουμενιστάς.

Απόστολος το λέει θεοπνεύστως και έχει το λόγο του που λέει να φερόμεθα αυστηρά στους αιρετικούς, διότι εάν έχουμε αγάπη πρέπει να τους βοηθήσουμε με την αυστηρότητα μήπως έλθουν σε συναίσθηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λόγια του θεοπνεύστου Αποστόλου Ιωάννου, του μαθητού της αγάπης, δεν έπρεπε να δεχθούμε τον Πάπα εάν θα ερχόταν μόνος papasτου αφ΄ εαυτού. Πόσο μάλλον δεν έπρεπε να τον προσκαλέσουμε για τον τιμήσουμε! Εδώ λέει δεν θα του πεις καλημέρα και εσύ του κάνεις τιμές αρχηγού κράτους και αρχηγού Εκκλησίας, έναν αρχηγό αιρέσεως;

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και  Θρόνος και ωμοφόριο στον αιρετικό Πάπα!, πατώντας ΕΔΩ
Σήμερα η Πίστη προδίδεται από πολλούς οικουμενιστές κληρικούς, πατώντας ΕΔΩ
antioikΠαύσετε το μνημόσυνο του Πατριάρχου!, πατώντας ΕΔΩ
Το Άγιον Όρος να παύσει το μνημόσυνο του πατρ. Βαρθολομαίου, πατώντας ΕΔΩ
ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, εξαίρετο τεύχος του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ
Τα περιεχόμενα του τεύχους του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, «ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ», πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.