ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Άγιος Ιωάννης, ο επιστήθιος Μαθητής του Χριστού

Για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Αποστόλου, που η Εκκλησία εόρτασε πριν 9 ημέρες, παρουσιάζουμε και 1 απομαγνητοφωνημένο, μικρό απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ιεραπόστολου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Ο πολύτιτλος άγιος» (9-5-1993), για τον τίτλο του επιστηθίου.

Άγιος Ιωάννης, ο επιστήθιος Μαθητής του Χριστού

ΝΙΣ βημα 3π

Ο Ιωάννης είναι επίσης ο επιστήθιος.

Τί σημαίνει αυτός ο τίτλος;

Μας μεταφέρει στη νύχτα του Μυστικού Δείπνου. Ο Χριστός σε μια στιγμή του Μυστικού Δείπνου, είπε ένα δυσάρεστο και βαρύ λόγο. «Εις εξ΄ υμών παραδώσει με». «Ένας απο σας τους μαθητάς μου θα γίνει προδότης και θα με παραδώσει στους εχθρούς».

mystdeipn

Αγωνία και ανησυχία κατέλαβε τους μαθητάς. Καθένας σκέφθηκε, τρόμαξε «Μήπως είμαι εγώ ο προδότης;».

Μόνο ο Ιούδας δεν τρόμαξε που ήταν πραγματικά ο προδότης, γιατί είχε σκληρυνθεί και πωρωθεί.

IoanepistΟ Πέτρος που είχε θερμό φίλτρο αγάπης προς τον Χριστό, αγαπούσε θερμά τον Χριστό, έκανε νεύμα στον Ιωάννη που ήταν δίπλα απ’ τον Χριστό, να ερωτήσει ποιός θα είναι ο προδότης. Και τότε ο Ιωάννης ανέπεσε στο στήθος του Ιησού και ρώτησε «Κύριε ποιός θα σε παραδώσει;».

Απο τη συγκινητική αυτή περίπτωση του Μυστικού Δείπνου, ο Ιωάννης ανέπεσε στο στήθος του Ιησού και άκουσε τους παλμούς της καρδιάς του Ιησού, μιας καρδιάς που είχε μέσα της τον ωκεανό, τον ουρανό της αγάπης, την άπειρη αγάπη, μιας καρδιάς που χτυπούσε για όλο τον κόσμο, απ΄ αυτό λέγω το συγκινητικό περιστατικό που ανέπεσε ο Ιωάννης στο στήθος του Χριστού και άκουσε τους παλμούς της καρδιάς του Ιησού, ονομάστηκε επιστήθιος.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο Σταυρός»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

theolΔείτε και Αναρτήσεις για τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, πατώντας ΕΔΩ
Ο άγιος Ιωάννης ο Απόστολος, πατώντας ΕΔΩ
Ο Άγιος Ιωάννης, ο Μαθητής της αγάπης, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ
Παπάδες στον Καναδά εκφράζονταν ασεβέστατα για τους Αγίους Αποστόλους, πατώντας ΕΔΩ
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, πατώντας ΕΔΩ
Ο Άγιος Ιωάννης ο Απόστολος, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ
Δίδαγμα από την αποστολική ιδιότητα του Αγίου Ιωάννου του Αποστόλου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.