ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο Προφήτης Ιερεμίας ήταν ο πλέον ευαίσθητος όλων των Προφητών

Για τον Προφήτη Ιερεμία, που εόρτασε η Εκκλησία την 1 Μαΐου, παρουσιάζουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Ο προφήτης Ιερεμίας» που έγινε τον Μάϊο, μάλλον του 1988.

Ο Προφήτης Ιερεμίας ήταν ο πλέον ευαίσθητος όλων των Προφητών

ΝΙΣ βημα 3π

Διάφορες οι αντιδράσεις του λαού και των αρχόντων είχαν καταστήσει, θα μπορούσε να πει κανείς τη ζωή του Προφήτου ανυπόφορη λόγω των αντιδράσεων τους. Ο δε Προφήτης ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, ήταν κατ΄ εξοχήν ευαίσθητος. Απ΄ όλους τους Προφήτες ο πλέον ευαίσθητος, θα έλεγα prIeremυπερευαίσθητος, ήταν ο Ιερεμίας.

Ήταν ο τρυφερότερος Προφήτης. Ήταν ο άνθρωπος των θρήνων και των δακρύων.

Κάθισε πάνω στα ερείπια της πόλεως που κατέστρεψε ο Ναβουχοδονόσορ κατα την προφητεία του και θρηνούσε και έγραψε και το βιβλίο των Θρήνων.

Και προ αυτού, και σ΄ όλη τη ζωή του ο Προφήτης θρηνούσε.

Tην ομιλία θα τη βρείτε από την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Ο Σταυρός»

jeremprΔείτε και Αναρτήσεις για τον Προφήτη Ιερεμία και το κήρυγμα του, πατώντας ΕΔΩ
Ο Προφήτης Ιερεμίας κήρυξε εναντίον της ηθικής έκλυσης, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ
Ο προφήτης Ιερεμίας ελέγχει τους ψευδοπροφήτες, πατώντας ΕΔΩ
Για όσους λατρεύουν την φύση την πρωτομαγιά, πατώντας ΕΔΩ
Ο Προφήτης Ιερεμίας με το κήρυγμά του καταπολέμησε τον θρησκευτικό συγκρητισμό της εποχής του, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.