ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η υποκρισία του δαίμονος και ο σκοπός της, που έκανε τον Απόστολο Παύλο να αγανακτήσει

Για το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Τυφλού παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου «ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ». Το απόσπασμα  είναι από την ερμηνεία των 3 πρώτων στίχων του αποστολικού αναγνώσματος της Κυριακής του Τυφλού.

Η υποκρισία του δαίμονος και ο σκοπός της, που έκανε τον Απόστολο Παύλο να αγανακτήσει

ονομα ΝΙΣωτ 2 π

Προσπάθησε δέ ο δαίμων νά εκμεταλλευθή καί τούς αποστόλους. Η δαιμονισμένη δούλη ακολουθούσε κατά πόδας τούς αποστόλους καί φώναζε δυνατά: «Αυτοί οι άνθρωποι είνε δούλοι του Θεού του Υψίστου, καί κηρύττουν σ΄ εμάς δρόμο σωτηρίας». Ο δαίμων δηλαδή μέ τό στόμα της δαιμονισμένης έδινε θαυμασία σύστασι γιά τους αποστόλους! Καί αυτό έκανε επί πολλές ημέρες. Ω τον υποκριτή, ώ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣτον απατεώνα! Έλεγε καλά λόγια γιά τούς αποστόλους μέ σκοπό νά αποκτήση τήν εμπιστοσύνη των ανθρώπων καί κατόπιν να ειπή καί τά σατανικά του λόγια καί νά γίνη πιστευτός. Ο Παύλος δέν υπέφερε τήν υποκρισία του δαιμονίου. Αγανάκτησε, ωργίστηκε, στράφηκε πρός τό πονηρό πνεύμα καί είπε: «Σε διατάσσω στό όνομα του Ιησού Χριστού νά εξέλθης απ΄ αυτή». Καί αμέσως τό δαιμόνιο εξήλθεν.

Ομοιότητες πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου αγίου Στεφάνου με τον ΧριστόΜικρό απόσπασμα από την ερμηνεία του κεφ. ιστ’ του ωραιότατου ερμηνευτικού βιβλίου του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, <<ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ>>.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο <<ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ>> και που θα το βρείτε  πατήστε ΕΔΩ

Τα περιεχόμενά του θα τα δείτε πατώντας ΕΔΩ

Το συνιστούμε σε όλους, να το προμηθευτούν.

Δείτε και Οι απόστολοι διδάσκουν και θαυματουργούν πατώντας ΕΔΩ
Αποστομωτικές αποδείξεις ότι υπάρχουν δαίμονες, πατώντας ΕΔΩ
Ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος διηγείται ότι δαιμόνιο καίγεται από ιερό λείψανο του Αγίου Τρύφωνα, παρουσίαση σαν βίντεο, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.