ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τους Παλαιοημερολογίτες

Μας ρώτησαν κάποιοι για τις απόψεις του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου στο θέμα των Παλαιοημερολογιτών και παραθέτουμε παρακάτω τις βασικές του απόψεις.
 

Για τους Παλαιοημερολογίτες

 
Ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν είναι απο εκείνους που θεωρούν τους παλαιοημερολογίτες ως <<χολεριασμένους>> και τους εξισώνουν με τους οικουμενιστές. Δεν τους θεωρεί αιρετικούς, όπως κάνουν άλλοι με πολύ πάθος. Τάχθηκε μάλιστα υπερ του αντιοικουμενιστικού αγώνα της Ι. Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους και εναντιώθηκε στον άδικο διωγμό που δέχθηκε και δέχεται απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Όμως θεωρεί αίρεση την αντίληψη κάποιων παλαιοημερολογιτών που τοποθετούν τo θέμα του ημερολόγιου στα δόγματα της πίστεως και εξαρτούν απο αυτό   την εγκυρότητα των Μυστηρίων και την σωτηρία του ανθρώπου. Όσοι παλαιοημερολογίτες το πιστεύουν αυτό είναι σε αίρεση.
Γνωρίζει και το πολύ μεγάλο πρόβλημα στον χώρο του παλαιού Ημερολογίου με τους πολλούς αλληλοαναθεματισμούς και τα πολλά σχίσματα μεταξύ τους και τους χωρισμούς σε πολλές παρατάξεις, ώστε να μην γνωρίζουμε πόσοι απο αυτούς και ποιοί έχουν πράγματι Ιερωσύνη σήμερα.
Ούτε δέχεται όλες τις αντιλήψεις τους όπως π.χ. την απόρριψη των σύγχρονων χαρισματούχων Γερόντων της εποχής μας.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Για τους Παλαιοημερολογίτες

  1. Όταν λέτε Μονή Εσφιγμένου τί εννοείτε; Έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα.

    • Εννοούμε αυτή τη Μονή που o πολύς κόσμος λέει Παλαιά Μονή, την Μονή που έχει ηγούμενο τον Μεθόδιο. Αυτή την Μονή εννοούσε και ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.