ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Τρία μεγάλα καλά που εορτάζουμε οι πιστοί με την Ανάσταση του Κυρίου μας

Για την Ανάσταση του Κυρίου μας που εορτάζουμε, παρουσιάζουμε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, του  μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου «ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ». Το απόσπασμα είναι από την αρχή της ερμηνείας  τροπαρίου από τον Κανόνα της Αναστάσεως.

Τρία μεγάλα καλά που εορτάζουμε οι πιστοί με την Ανάσταση του Κυρίου μας

Δυνάμει του σταυρού και της αναστάσεως

 «Θανάτου ἑορτάζομεν νέκρωσιν, Ἅδου τήν καθαίρεσιν, ἄλλης βιοτῆς, τῆς αἰωνίου, ἀπαρχήν˙ καί σκιρτῶντες ὑμνοῦμεν τόν αἴτιον, τόν μόνον εὐλογητόν τῶν πατέρων Θεόν καί ὑπερένδοξον»

ονομα ΝΙΣωτ 2 π

Ο αναστάσιμος ούτος ύμνος έχει ομοιότητα πρός τόν ερμηνευθέντα ύμνον του Μ. Σαββάτου. Καί εκείνος καί ούτος ομιλούν περί της συμφοράς, τήν οποίαν υπέστησαν ο θάνατος και ο άδης.

Τρία μεγάλα καλά εορτάζομεν οι πιστοί επί τή αναστάσει του Κυρίου κατά τόν παρόντα ύμνον. Πρώτον τήν νέκρωσιν του θανάτου. Δεύτερον τήν καθαίρεσιν του άδου. Τρίτον τήν έναρξιν νέας ζωής, της αιωνίου.

Μικρό απόσπασμα από το ωραιότατο βιβλίο του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ.
Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.