ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Απαραίτητη η προετοιμασία με μετάνοια και ι. εξομολόγηση πριν την Θεία Κοινωνία

Επειδή πλησιάζει η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου πλήθος άσχετοι και απροετοίμαστοι θα προσέλθουν στους Ναούς του Κυρίου, για να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν, παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα που ομιλεί ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος για την προετοιμασία πριν την Θεία Κοινωνία. Το απόσπασμα είναι από την τηλεοπτική εκπομπή του θαρραλέου, πιστού και έγκριτου δημοσιογράφου και διευθυντού της παλαίμαχης εκκλησιαστικής εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» κ. Γεωργίου Ζερβού με τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο με θέμα τo Μυστικό Δείπνο, που έγινε πέρυσι τη Μ. Πέμπτη (12-4-2012).

 Απαραίτητη η προετοιμασία με μετάνοια και ι. εξομολόγηση πριν την Θεία Κοινωνία

ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝΣήμερα ο Απόστολος όμως έλεγε κάτι φοβερό, ο Παύλος το λέει, ότι αν κανείς κοινωνεί χωρίς προετοιμασία, χωρίς πίστη, χωρίς συναίσθηση, χωρίς -εννοείται- κατα διαστήματα να εξομολογείται τις αμαρτίες του, να exomologis iκαθαρίζει την καρδιά για να πάρει μέσα τον Χριστό, τότε η Θ. Κοινωνία γίνεται «εις κρίμα και κατάκριμα», εις καταδίκη του ανθρώπου, εαν προσέρχεται αναξίως, χωρίς προετοιμασία. Δεν λέμε να είναι αναμάρτητος, δεν είναι κανείς αναμάρτητος, αλλά να έχει συναίσθηση των αμαρτιών του, να πηγαίνει κατα διαστήματα σ’ ένα πνευματικό πατέρα να εξομολογείται, είναι και εκείνο μυστήριο, η Ναι, ο Θεός έχει αίμα! Εξομολόγησις. Εαν δεν το κάνει αυτό και πάει και κοινωνεί δήθεν για το καλό, δεν προκύπτει καλό, προκύπτει κακό και λέει ο Παύλος, ο Παύλος το λέει, γι’ αυτό, επειδή πολλοί κοινωνούν αναξίως, γι’ αυτό πολλοί είναι άρρωστοι, αρρωστούν και «κοιμώνται ικανοί», αρκετοί έχουν πεθάνει.

 

Όλη την εκπομπή θα την δείτε ΕΔΩ

Δείτε και ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΕΣΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, μικρό τεύχος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.