ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την κούφια αγαπολογία των Παπών

Συνεχίζουμε τις αντιαιρετικές αναρτήσεις όπως είχαμε πει (δείτε ΕΔΩ) και σήμερα που η Εκκλησία εορτάζει τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, που έγραψε κατα του Παπισμού, παραθέτουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα για την αγαπολογία των Παπών, από την πολύ ωφέλιμη παλαιά ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Ο Παπισμός».

Για την κούφια αγαπολογία των Παπών

αθηναγορας-πάπας

Ο πολύς κόσμος επηρεάζεται απο λόγια περι αγάπης. Οι Πάπαι είναι φοβεροί άνθρωποι, φοβεροί άνθρωποι, μαγεύουν με τα λόγια τους, με τις θεαματικές τους εκδηλώσεις, με τις φιλοφρονήσεις. Μιλάνε συνεχώς περι αγάπης, με συγχωρείτε, όπως οι ερωτευμένοι σαχλαμαρίζουν συνεχώς περι αγάπης. Και ενώ ομιλούν για την υψίστη των αρετών την αγάπη, στην πράξη έχουν την υψίστη των κακιών, τον εγωισμό, αυτός διασπά τα πάντα. Μιλούν επαναλαμβάνω για την υψίστη των αρετών την αγάπη και έχουν την υψίστη των κακιών, τον εγωισμό, την εωσφορική υπερηφάνεια.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου

Ακούστε μικρό απόσπασμα από την ίδια ομιλία που αναφέρεται και στην πτώση του Πάπα και είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα, ΕΔΩ
Δείτε και Παπισμός=Εωσφορισμός, πατώντας ΕΔΩ
ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.