ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Χαιρετισμός του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου σε αντιπαπική εκδήλωση τον Μάιο του 2001

Λόγω της αυριανής εορτής του αγίου Σπυρίδωνα επισκόπου Τριμυθούντος που έκανε και τιμωρητικό θαύμα σε παπικούς στην Κέρκυρα, παραθέτουμε τον χαιρετισμό του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου στην αντιπαπική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στις 5-4-2001, όπου κύριος ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης. Τον χαιρετισμό του κ. Σωτηρόπουλου παρουσίασε ο κ. Ηλίας Φραγκόπουλος πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Χαιρετισμός του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου σε αντιπαπική εκδήλωση τον Μάιο του 2001

Ηλίας Φραγκόπουλος: Χαιρετισμό εκ μέρους της Αδελφότητας «ΣΤΑΥΡΟΣ» θα απευθύνει ο γνωστός αντιαιρετικός Θεολόγος κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος.

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»

Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, «ουκ εκλείψουσι τη Ορθοδοξία στρατιώται», δεν θα λείψουν στην Ορθοδοξία στρατιώτες! Αυτό τον λόγο επανέλαβε πολλές φορές, ο υπ’ αριθμόν 1 Ιεράρχης αγωνιστής των ημερών μας, εν παροπλισμώ πλεον λόγω βαθυτάτου γήρατος, ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης! (Χειροκροτήματα).

Ο λόγος εκπληρώνεται. Και σήμερα ο Θεός εξήγειρε πνεύματα για να αγωνιστούν και να υπερασπίσουν την Πίστη μας. Πνεύματα απο το Άγιον Όρος, από την Θεσσαλονίκη, απο τα Μετέωρα, από τον Όλυμπο, από την Αττική, από την Αθήνα, από τα διάφορα διαμερίσματα της Ελληνικής πατρίδος, της Ελληνικής πατρίδος που είναι η καρδιά της Ορθοδοξίας.

τιΟ Πάπας αδελφοί μου βαρύνεται με πολύ μεγάλα αμαρτήματα και εγκλήματα. Βαρύνεται με δύο και πλέον δεκάδες αιρέσεις. Βαρύνεται με εωσφορικές αξιώσεις για το πρόσωπό του, πάνω σε όλο το χριστιανικό κόσμο ή μάλλον πάνω σε όλη την οικουμένη. Είναι φρικτά αυτά που ανέφερε προηγουμένως, ο αγαπητός συνάδελφος θεολόγος ο κ. Βασιλειάδης. Ο Πάπας θεοποίησε τον εαυτόπολμ του. Και εγώ στην Αυστραλία το 1986-87, είδα στις εφημερίδες και άκουσα στις τηλεοράσεις, ο Πάπας να επευφημείται ως «Ζών Θεός», ζωντανός, αληθινός Θεός! Τον άκουσα επίσης με τα αυτιά μου να λέγει «Η ενότης του κόσμου θα πραγματοποιηθεί κάτω απο την αρχηγία» -όταν θέτουμε αρχηγό κάτω από τον ουρανό θέτουμε τον Χριστό, αυτός δεν έθεσε τον Χριστό- «η ενότης του κόσμου θα πραγματοποιηθεί κάτω απο την αρχηγία του αγίου Πέτρου και διάδοχος του αγίου Πέτρου είμαι εγώ» είπε!

cf80ceb1cf80ceb1cf822Ο Πάπας βαρύνεται με τεράστια εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητος και ιδιαιτέρως εναντίον του Ελληνισμού.

Ο Πάπας πήρε στο λαιμό του, το μεγαλύτερο, το μέγιστο μέρος της Χριστιανοσύνης. Σήμερα 1 δισεκατομμύριο χριστιανοί είναι στην αίρεση. Οι παπικοί και μερικές εκατοντάδες προτεστάντες είναι επίσης στην αίρεση, εξαιτίας των υπερφιάλων αξιώσεων του Πάπα.

Και μετενόησε ο Πάπας; Αντιθέτως! Έχει κάνει ανοίγματα ο σημερινός Πάπας και προς τον Μασσωνισμό και προς την Συναγωγή των Εβραίων, ακόμα και προς τον Σατανισμό! Βαρύνεται και με την αμετανοησία που είναι βλασφημία κατα του Αγίου Πνεύματος και δεν έχει άφεση ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι.

ΚαμπαναριοΑυτοί που θέλουνε να έχουμε αβρές σχέσεις με τον Πάπα και τους ετεροδόξους, επικαλούνται την κορυφαία αρετή της αγάπης. Λέγουμε λοιπόν και ημείς «Ακριβώς λόγω αγάπης πρέπει να κρατούμε τον Πάπα και τους αιρετικούς γενικότερα σε απόσταση, μήπως έρθουν σε συναίσθηση και μετανοήσουν». (Χειροκροτήματα). Επίσης πρέπει να τους κρατούμε σε απόσταση για να προφυλάσσονται οι δικοί μας άνθρωποι οι πιστοί, για να μην αμβλύνεται το αισθητήριο της Ορθοδοξίας και λένε όπως λένε μερικοί «Όλοι, ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, το ίδιο είμαστε, και οι άλλες θρησκείες το ίδιο είναι»! Επίσης να προφυλάσσουμε το λαό του Θεού από τον σκανδαλισμό και τις διαιρέσεις.

Μας κατηγορούν όσοι αντιδρούμε απέναντι του Πάπα και γενικότερα των αιρετικών ότι παρουσιάζουμε κακή εικόνα προς τα έξω και ότι χαρακτηριζόμεθα ως φανατικοί και φονταμενταλισταί. Δεν μας ενδιαφέρει ποιά εικόνα θα παρουσιάσουμε προς τους αιρετικούς, προς τα έξω, μας ενδιαφέρει ποιά εικόνα θα παρουσιάσουμε προς τα μέσα, προς το λαό του Θεού. (Χειροκροτήματα).

Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλο σχετικά με τα Άγια Πάθη του Χριστού μας και τη Μεγάλη Εβδομάδα Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν ζήλο και συγχέουν τον ζήλο με τον φανατισμό, αυτοί μας ονομάζουν φανατικούς για να μην ανοίξουμε το στόμα μας να ομιλήσουμε. Διότι μένουμε στην Ορθόδοξη Πίστη, φανατικούς μας ονομάζουν, φονταμενταλιστάς μας ονομάζουν. Δεν μας ενδιαφέρει. Ο Κύριος μας, του Οποίου το Πάθος θα εορτάσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα εκτός του Μαρτυρίου του πόνου και της εγκαταλείψεως, υπέστη και το μαρτύριο του ονειδισμού. Και ημείς «εξέλθωμεν έξω της παρεμβολής τον ονειδισμόν Αυτού φέροντες»! Δεν μας ενδιαφέρει ο ονειδισμός, τον θεωρούμε αξιόμισθο! Να μας χλευάζουν 1 εκατομμύριο φορές για την Πίστη μας! (Χειροκροτήματα).

Η Βάπτισις του Χριστού και η δική μας βάπτισις Απευθύνω και εγώ ο ταπεινός θεολόγος του 21ου αιώνος ταπεινή έκκληση προς τον Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο. Τον αγαπώ ειλικρινώς, τον εκτιμώ, τον σέβομαι, τον θαυμάζω για πολλά χαρίσματά του, παρακαλώ να ανακαλέσει το «Ναι» που είπε στον Πάπα και ειπεί το ηρωικό «ΌΧΙ» για να σταθεί στο ύψος που τον ανέβασε η συνείδηση του Ελληνικού λαού! Αμήν!

 

Δείτε και Διασκεδαστικότατες οι ανοησίες του Παπισμού, πατώντας ΕΔΩ
Δεν ευθύνεται η Ορθοδοξία για τα συγχωροχάρτια του αιρετικού παπισμού,
πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: