ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος οι βρισιές των άφθορων ιερών λειψάνων

Επειδή την περασμένη Δεύτερα ήταν του Αγίου Πνεύματος παραθέτουμε ένα μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος» (7-11-1999).

 Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος οι βρισιές των άφθορων ιερών λειψάνων

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΈνα άλλο θαύμα επίσης εκταταμένο, να εκφραστώ έτσι σ΄ όλο τον Ορθόδοξο χώρο, σ΄ όλη την Εκκλησία είναι τα ιερά λείψανα. Τα λείψανα των αγίων. Έχουμε αγίους που απέθαναν όπως όλοι οι άνθρωποι, ενταφιάστηκαν, έπειτα απο χρόνια ι. λείψανο αγίου Σπυρίδωνοςάνοιξαν οι τάφοι και βρέθηκαν ολόσωμοι. Τους ενταφίασαν πάλι, έπειτα από χρόνια άνοιξαν τους τάφους, ολόσωμοι, άφθοροι! Ο πανδαμάτωρ χρόνος τους σεβάστηκε, δεν τους διέλυσε. Λείψανα που έχουν εξεταστεί καί από την επιστήμη, από τους ιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ταρρίχευσις ή κάτι επιστημονικό που θα τα συντηρούσε ακέραια. Ένα παράδειγμα, γνωστότατο, το λείψανο του αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. 1600 χρόνια, ακέραιο το λείψανο.
ΒΛΑΣΦ Π μΌταν μιλούμε σε ορθολογιστάς, σε αιρετικούς, σε απίστους, σε αθέους, τί λένε; Υβρίζουν! Υβρίζουν τα ιερά λείψανα που δεν είναι μόνο ακέραια αλλά και ευωδιάζουν και κάνουν θαύματα! Τα υβρίζουν και λένε «Μούμιες». Είναι αυτό ή δεν είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;

Και τα σώματα που διαλύονται παρουσιάζουν θαυμαστά σημεία, τα σώματα των αγίων των μαρτύρων, τα οστά, τα κόκκαλα, ευωδιάζουν. Εγώ το θεωρώ μεγάλο αυτό το θαύμα. Ο ένας πνίγεται στην ευωδία, ο άλλος δεν αισθάνεται τίποτα. Στον ένα ευωδιάζει τώρα, στον άλλον κατόπιν. Στον άλλον από κοντά, στον άλλον και εξ΄ αποστάσεως. Και από χιλιόμετρα μακρυά!

 Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο πιστός ούτε εύπιστος είναι ούτε άπιστος, πατώντας ΕΔΩ
Ο Θεός ελκύει τους ταπεινούς και καλοπροαίρετους που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία τους, πατώντας ΕΔΩ
Μαρτυρία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για θαυματουργική ευωδία ι. λειψάνων του ι. Χρυσοστόμου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.