ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ταπεινές ψυχές οι προφήτες και οι Πατέρες της Εκκλησίας

Παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου «Ο προφήτης Ιερεμίας» που έγινε Κυριακή 1 Μαϊου την χρονιά 1987 ή 1988, μάλλον 1988, για την ταπεινή αντίδραση του Προφήτη Ιερεμία, που εόρτασε προχθές η Εκκλησία μας.

Ταπεινές ψυχές οι προφήτες και οι Πατέρες της Εκκλησίας

jeremprΗ αντίδρασις του προφήτου στην κλήση του Θεού, είναι μεγάλο μάθημα. Ο προφήτηςnik onoma έφερε αντιρρήσεις στην κλήση του Θεού, όχι από ασέβεια φυσικά, αλλά από συναίσθηση της αδυναμίας του. «Ποιός είμαι εγώ Κύριε, για ν΄ αναλάβω τόσο μεγάλο και δύσκολο έργο;».

A' OikoumenikiΉταν ταπεινές ψυχές οι προφήτες και οι Πατέρες της Εκκλησίας ήταν επίσης ταπεινές ψυχές. Όταν αντιλαμβάνονταν ότι θέλουν να τους εκλέξουν και να τους καταστήσουν επισκόπους, εταρράσοντο και πολλοί έφευγαν και κρύβονταν και κατέφευγαν στην έρημο για ν΄ αποφύγουν την προαγωγή.

Την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο προφήτης Ιερεμίας για τους κακούς ποιμένες και ιερείς, πατώντας ΕΔΩ
Ο Θεός ελκύει τους ταπεινούς και καλοπροαίρετους που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία τους, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.