ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο Κύριος με το θαύμα της τιμωρητικής δικαιοσύνης διαφύλαξε τον σεβασμό προς την Κεχαριτωμένη Παναγία

 Σήμερα που η Εκκλησία εορτάζει την Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου, παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα σχετικό με την εορτή αυτή από το εξαίρετο βιβλίο «ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ» του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου.

Ο Κύριος με το θαύμα της τιμωρητικής δικαιοσύνης διαφύλαξε τον σεβασμό προς την Κεχαριτωμένη Παναγία

«Ὑπέφθασε χερσί, ταῖς ὑβριστικαῖς τοῦ αὐθάδους, τομὴν ἡ δίκη ἐπάξασα, τοῦ Θεοῦ φυλάξαντος, τὸ σέβας τῇ ἐμψύχῳ κιβωτῷ, δόξῃ τῆς Θεότητος, ἐν ᾗ ὁ Λόγος σάρξ ἐχρημάτισε».

nik onoma

Ούτω, μέ τό θαύμα της τιμωρητικής δικαιοσύνης, ο Θεός, λέγει εν συνεχεία ο υμνογράφος, διεφύλαξε τό σέβας, ήτοι τόν σεβασμόν καί θαυμασμόν, πρός Εκείνην, η οποία είνε η έμψυχος κιβωτός, δόξα της Θεότητος. προς Εκείνην, εν τη οποία ο Θεός Λόγος έλαβε σάρκα και εκυοφορήθη ως άνθρωπος.

 

  Μικρό απόσπασμα από το κεφάλαιο <<TOMH!>>, σελ.56, του ωραιότατου βιβλίου του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ. Για την Κοίμηση της Θεοτόκου είναι αφιερωμένες οι σελίδες 54-64.

 Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.

Δείτε και Η θεία δίκη έκοψε απότομα τα ασεβή χέρια, πατώντας ΕΔΩ
Πόσο φοβερό πράγμα είναι η ασέβεια προς την Μητέρα του Θεού!, πατώντας ΕΔΩ
Ο Θεός στολίζει τη μνήμη της Παναγίας με τα ποικίλα θαύματα, πατώντας ΕΔΩ
Στολισμένη απο θεία δόξα η μνήμη της Κοίμησης της Παναγία,
πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.