ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για χαλαρές αντιλήψεις θρησκευτικών γυναικών για το θέμα της εμφάνισης και ένα  δίδαγμα για να καταλάβουν το αμάρτημά τους

Επειδή διανύουμε την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, περίοδος αφιερωμένη στην Πάνσεμνη Παναγίας μας, παρουσιάζουμε ένα πολύ μικρό απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου, του γνησιότερου τέκνου του μακαριστού π. Αυγουστίνου, με θέμα «Ο Γυμνισμός (Β’ )», που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα και σεμνότερα. Στο απόσπασμα ο μακαριστός Ομολογητής Θεολόγος ομιλεί για χαλαρές αντιλήψεις ακόμα και θρησκευτικών ανθρώπων για το θέμα της εμφάνισης.

Για χαλαρές αντιλήψεις θρησκευτικών γυναικών για το θέμα της εμφάνισης και ένα  δίδαγμα για να καταλάβουν το αμάρτημά τους

ΝΙΣ βημα 3π

δαιμο

Υπάρχουν όμως και θρησκευτικοί άνθρωποι με χαλαρές αντιλήψεις ως προς το θέμα της εμφανίσεως, της περιβολής. Δεν λέω βεβαίως ότι ενδύονται τόσο ασέμνως όπως οι κοσμικοί, ενδύονται οπωσδήποτε ασέμνως.

Βλέπεις θρησκευτικιά γυναίκα, που εξομολογείται, που κοινωνεί, που εκκλησιάζεται τακτικώς, που τρέχει ίσως και σε αίθουσες και ακούει κήρυγματα, όταν έρχεται το gynaikΚαλοκαίρι ντύνεται ασέμνως, έχει κοντά φορέματα, μίνι, έχει κοντά μανίκια και δεν θεωρεί ότι αυτό είναι αμαρτία. Για να αποκτήσουμε ανδρείαΣυγκρίνει τον εαυτό της με τις χειρότερες, δεν συγκρίνει τον εαυτό της με τα πρότυπα της Πίστεως μας, με τις άγιες γυναίκες της Πίστεως μας και βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι αυτή είναι σεμνή, είναι καλή χριστιανή.

σκιτσο γυναίκα με αμανικοΓια να καταλάβει αυτή η γυναίκα το αμάρτημα της, λέμε το εξής. Σήμερα που εορτάζουμε την αναστήλωση των αγίων και των ιερών εικόνων, αν σ΄ αυτή την πτέρυγα παρουσιάζαμε -ας με συγχωρήσει η Παναγία-, μία Παναγία, όχι βεβαίως έξαλλη, όπως Για τους ύμνους του Ευαγγελισμού της Θεοτόκουείναι οι έξαλλες γυναίκες του κόσμου τούτου που εφαρμόζουν μέχρι της τελευταίας λεπτομερείας την μόδα του Παρισιού, αλλά να παρουσιαζόταν η Παναγία διαφορετικά πως. Τί; Ε, μ’ ένα μίνι, όχι με σούπερ μίνι, και με κοντό μανίκι.

Ποιά και ποιός θα την ανεγνώριζε ως Παναγία; Και ποιά και ποιός θα την προσκυνούσε ως Παναγία;

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο Σταυρός»,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο σατανάς του γυμνισμού γκρέμισε ακόμα και τον προφητάνακτα Δαβίδ, πατώντας ΕΔΩ
Αναρτήσεις για το φαινόμενο του γυμνισμού, πατώντας ΕΔΩ
Αναρτήσεις με λόγια των δαιμονίων για το αμάρτημα του γυμνισμού, πατώντας ΕΔΩ
Χωρίο από την Καινή Διαθήκη με δίδαγμα κατά του γυμνισμού, πατώντας ΕΔΩ
Άλλο επιχείρημα από την Παλαιά Διαθήκη κατα του γυμνισμού, διάταξη του Μωσαϊκού νόμου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.