ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Χωρίο από την Παλαιά Διαθήκη για την θεία εντολή της αγίας νηστείας

Για την περιόδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε, περίοδο νηστείας, παρουσιάζουμε ένα χωρίο από την Παλαιά Διαθήκη και την εξήγηση του από τον μακαριστό Ιεραπόστολο Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο, για την θεία εντολή της αγίας νηστείας, που δεν παραδέχονται οι αιρετικοί Χιλιαστές.

Χωρίο από την Παλαιά Διαθήκη για την θεία εντολή της αγίας νηστείας

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ

«Καὶ ἐνετείλατο Κύριος ὁ Θεὸς τῷ Ἀδὰμ λέγων· ἀπὸ παντὸς ξύλου τοῦ ἐν τῷ παραδείσῳ βρώσει φαγῇ, ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν EVAκαλὸν καὶ πονηρόν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε. (Γεν. β΄ 16-17).

ψωμι

Η πρώτη εντολή του Θεού πρός τόν άνθρωπο ήτο εντολή νηστείας. Η νηστεία είνε συνηλικιώτις της ΕΞΟΔΟΣ ΑΔΑΜ -ΕΥΑΣ 2ανθρωπότητος. Η παράβασις της εντολής εκείνης έφερε τόν θάνατο, καί η τήρησις της νηστείας μετά ταύτα συντελεί εις τήν επανόρθωσιν.

Μικρό απόσπασμα από το κεφάλαιο «ΝΗΣΤΕΙΑ» και την παράγραφο «Αγία νηστεία» του αντιχιλιαστικού βιβλίου του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, «ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ», Έκδοσις της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Δ΄ Έκδοση, Αθήνα 1989.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο «ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ» πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.

Τις λέξεις που έχει ο μακαριστός Ιεραπόστολος Θεολόγος στο βιβλίο του υπογραμμισμένες με  α ρ α ι ά  γράμματα, στο ιστολόγιο μας είναι με έντονο κόκκινο χρώμα.

Δείτε και Αναρτήσεις για την νηστεία, πατώντας ΕΔΩ
Περί νηστείας (Ματθ. στ΄ 16-18), πατώντας ΕΔΩ
Για την τρομερή άσκηση του Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη και μια θαυμαστή θεραπεία δαιμονισμένου απο τον Γέροντα, πατώντας ΕΔΩ
Δύο χωρία από την Καινή Διαθήκη για την αξία της νηστείας, πατώντας ΕΔΩ
Η νηστεία βοηθάει στην προσευχή, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.