ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο μεγάλος Προφήτης Ησαΐας κήρυξε την συμμαχία με τον Θεό

Επειδή πριν περίπου 2 εβδομάδες στις 9 Μαΐου η Εκκλησία εόρτασε τον Προφήτη Ησαΐα παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με τον τίτλο «Ευλογία ή κατάρα; (Ε.Ο.Κ.)», που έγινε τη δεκαετία του 1980, όπου γίνεται αναφορά σε κήρυγμα του Προφήτη Ησαΐα για συμμαχία με τον Θεό.

Ο μεγάλος Προφήτης Ησαΐας κήρυξε την συμμαχία με τον Θεό

ΝΙΣ στο βημα4 περΟ Θεός ζητάει συμμαχία μαζί μας.

Στην Παλαιά Διαθήκη καμία φορά δεν επέτρεψε συμμαχία του Ισραήλ με άλλη δύναμη.

προφητης ΗσαϊαςπΣτην εποχή του Ησαΐα ήταν δύο μεγάλες δυνάμεις, η Αίγυπτος, η Ασσυρία. Άλλοι έλεγαν να πάμε με τους Αιγυπτίους, άλλοι με τους Ασσυρίους. Ο μεγάλος Ησαΐας φώναξε «Ούτε με τους Ασσυρίους, ούτε με τους Αιγυπτίους, αλλά με τον Θεό!».

Ο Ίδιος ο Θεός τί λέει; «Εαν συμμαχήσετε με ανθρώπους, και αγνοήσετε και περιφρονήσετε τη δύναμή Μου, θα το θεωρήσω άρνηση, αποστασία, πρόκληση. Θα βάλω αυτούς τους συμμάχους σας, οι ίδιοι να σας ταπεινώσουν. Οι συμμαχοί σας» λέγει «είναι μια καλαμίνη ράβδος, εύθραστη. Πάτε να στηριχθείτε πάνω σ΄ αυτό το καλεμένιο ραβδί; Θα σπάσει το ραβδί και οι ακίδες θα μπουν μέσα στα κρέατά σας και θα αισθανθείτε οδυνηρούς πόνους».

Ποτέ ο Θεός δεν επέτρεψε συμμαχία του Ισραήλ με άλλα έθνη, αλλά συμμαχία με τον Ίδιο τον Θεό. Και τον έσωσε πολλές φορές με λίγα πρόσωπα.

Την ομιλία θα τη βρείτε από την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Ο Σταυρός»

Δείτε και Αναρτήσεις για το βιβλίο του Προφήτη Ησαΐα και την προφητεία του για την απόλυτη αναμαρτησία του Κυρίου μας, πατώνταςΕΔΩ
Για την θαυμαστή σιωπή του Κυρίου κατά το θείο Πάθος και την δίκη, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.