ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Πως ο διάβολος απατά και απελπίζει τους ανθρώπους

Παραθέτουμε πολύ μικρό απόσπασμα απο την ερμηνευτική ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Λάβετε αγία εξουσία»  (26-5-2002), για απάτες του διαβόλου.

Πως ο διάβολος απατά και απελπίζει τους ανθρώπους

Αναπνευστήρας της Ελλάδος ο ΧριστόςΗ αμαρτία στους ανθρώπους που έχουν ευαισθησία, που δεν έχουν πωρωθεί και διαστραφεί και χάσει την ευαισθησία τους, παρουσιάζεται με την τάση να απελπίσει τους ανθρώπους. Ο αμαρτωλός μετά την αμαρτία έχει απελπιστική τάση μέσα του.

Ο ίδιος ο διάβολος ενώ προ της αμαρτίας του λέει «κάν’ το αυτό δεν είναι τίποτε, χαλικάκι είναι».

Μετά την αμαρτία τί του λέει; «Πώ πώ! Αυτό έκανες; Αυτό είναι  τεράστιο, αυτό είναι ασυγχώρητο, “Μείζων η αμαρτία του Όχι στον δαίμονα της απελπισίαςαφεθήναι με” λέει η Παλαιά Διαθήκη. Αυτό είναι βουνό». Το χαλίκι το κάνει βουνό. «Για σένα δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας». Ψέματα! Για τον διάβολο δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας διότι αυτός είναι τελείως διεστραμμένος και δεν μπορεί να μετανοήσει. Αν μπορούσε ο διάβολος να μετανοήσει και γι’ αυτόν θα υπήρχε σωτηρία, αλλά δεν μπορεί να μετανοήσει.

 

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και «Όχι στον δαίμονα της απελπισίας» πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

1 thoughts on “Πως ο διάβολος απατά και απελπίζει τους ανθρώπους

  1. Ὅλα τὰ κακὰ αἰσθήματα, ἡ ἀνασφάλεια, ἡ ἀπελπισία, ἡ ἀπογοήτευση, ποὺ πᾶνε νὰ κυριεύσουν τὴν ψυχή, φεύγουν μὲ τὴν ταπείνωση.
    π.Πορφύριος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.