ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η Εκκλησία για τον διάβολο, τα μάγια, ποιούς βλάπτουν και τους τρόπους αντιμετώπισης τους

Συνεχίζουμε τις αναρτήσεις μας για τους δαίμονες επειδή διαβάστηκε την Κυριακή που μας πέρασε στους ι. Ναούς της Εκκλησίας η περικοπή θεραπείας δαιμονισμένου, παραθέτουμε και άλλο ένα μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την τηλεοπτική εκπομπή του κ. Ευάγγελου Κουτρουμπέλη με τον κ. Νικολάο Σωτηρόπουλο με θέμα «Δαιμονισμός-εξορκισμοί», που έγινε το 1996 στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας SUPER B, για την διδασκαλία της Εκκλησίας για το διάβολο, τα μάγια, ποιούς βλάπτουν τα μάγια και τους τρόπους αντιμετώπισης και λύσης τους.

Η Εκκλησία για τον διάβολο, τα μάγια, ποιούς βλάπτουν και τους τρόπους αντιμετώπισης τους

δμονες Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Άρα συναγάγεται δύο πράγματα απο όσα μας είπατε ότι…
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Υπάρχουν δαίμονες.
Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Πέρα απο αυτό που είναι ξεκάθαρο…
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Και όποιος δεν πιστεύει κ. Κουτρουμπέλη, σε όλα τα δόγματα της Πίστεως σε όλα όσα διδάσκει η Γραφή και η Εκκλησία, αυτός δεν είναι χριστιανός, είναι αιρετικός, άπιστος, ό,τι θέλεις. Ή πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε.
μικρη εικόνα του κατα Ιωάννην Ευαγγελίου Α' ΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΟ Χριστός δίδαξε σαφώς ότι υπάρχει διάβολος και ο άγιος Απόστολος Ιωάννης λέγει στην Α’ του Καθολική Επιστολή, ότι ο Χριστός ήλθε στον κόσμο να «λύση τα έργα του διαβόλου», να διαλύσει τα έργα του διαβόλου. Είναι δηλαδή η ύπαρξη του διαβόλου προϋπόθεση της εν Χριστώ απολυτρώσεως. Γι’ αυτό ήλθε ο Χριστός στον κόσμο, να «λύση τα έργα του διαβόλου». Και οι εξορκισμοί για τους οποίους ερωτάτε είναι ένας τρόπος λύσεως των έργων του διαβόλου.
Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Είναι μέσα στην Εκκλησία όμως.
σωτΝικόλαος Σωτηρόπουλος: Βεβαίως, η Εκκλησία παραδέχεται δαίμονες, παραδέχεται την μαγεία, ότι υπάρχουν δαιμονικοί άνθρωποι, μάγοι οι οποίοι μπορούν να προξενήσουν κακό σε ανθρώπους που δεν έχουν στενή σχέση με τον Θεό, με την Εκκλησία, που δουλεύουν σε σοβαρά αμαρτήματα και δεν μετανοούν, μπορούν ο μάγος να κάνει κακό στους ανθρώπους αυτούς. Όπως ένας άγιος μπορεί να κάνει ευεργετικά θαύματα, έτσι ένας μάγος, ένας σατανιστής μπορεί να κάνει σατανικά θαύματα και να προκαλέσει μια ασθένεια σε έναν άνθρωπο που είναι μακρυά απο τον Θεό, μπορεί να μπει μέσα σ’ αυτόν τον άνθρωπο, να δαιμονιστεί ο άνθρωπος, μπορεί να ξεθεμελιώσει ολόκληρη οικογένεια ο γαϊδαρηνοιδιάβολος. Και η Εκκλησία έχει εξορκισμούς, ευχές του Μ. Βασιλείου, του ιερού Χρυσοστόμου, έχει ευχές ειδικές, εξορκισμούς και όταν ο άνθρωπος μετανοήσει, ο άνθρωπος που ενοχλείται υπο πνευμάτων ακαθάρτων, μετανοήσει, εξομολογηθεί, προσφύγει στη βοήθεια της Εκκλησίας, διαβαστούν οι εξορκισμοί της Εκκλησίας νηστεύσει αυστηρά και προσευχηθεί τότε ελευθερώνεται απο τους δαίμονες ή απο τα κακά τα οποία προκαλούν οι δαίμονες.
Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Στην Εκκλησία που είναι ταμιούχος της θείας χάριτος.
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Βεβαίως.

δαιμονισμενος2Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Και το δεύτερο είναι που είπατε κάτι πολύ σημαντικό που το κρατώ και το επαναλαμβάνω προς διευκρίνιση για όσους ίσως κάπου εν τη ρύμη του λόγου δεν το κατανόησαν ότι ο διάβολος δεν γνωρίζει το μέλλον, γνωρίζει το παρελθόν και το παρόν εκμεταλλευόμενος πρώτον ότι είναι πνευματική υπόσταση και δεύτερον ότι ως πνεύμα μπορεί να μεταφέρεται απο τόπου εις τόπον.
ΚΛΙΜΑΞ πτΝικόλαος Σωτηρόπουλος: Κακή πνευματική υπόσταση. Η διδασκαλία του Χριστιανισμού είναι ότι οι δαίμονες ήσαν άγγελοι, αγαθοί αρχικώς αλλά λόγω υπερηφανείας εξέπεσαν και έγιναν κακοποιά πνεύματα, πονηρά, ακάθαρτα, κακοποιά που η μόνη ανάπαυσις τους -αν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό ως ανάπαυσις- είναι να κάνουν το κακό. Όταν ο σατανάς δεν μπορέσει να κάνει κακό σκάζει απο το κακό του.
Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Ως ανθρωποκτόνοι επειδή μισούν το δημιούργημα του Θεού δηλαδή, τον άνθρωπο.
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ασφαλώς, ασφαλώς, ο διάβολος είναι ο μεγάλος εχθρός της σωτηρίας του ανθρώπου.

Ολόκληρη την εκπομπή θα τη δείτε ΕΔΩ

Δείτε και Τα μεγαλύτερα αμαρτήματα είναι τα αμαρτήματα που συνιστούν λατρεία του σατανά, πατώντας ΕΔΩ
Η Καινή Διαθήκη για τον διάβολο και άλλες αποδείξεις της υπάρξης του, πατώντας ΕΔΩ
Πως ο διάβολος απατά και απελπίζει τους ανθρώπους, πατώντας ΕΔΩ
Απαραίτητη η προετοιμασία με μετάνοια και ι. εξομολόγηση πριν την Θεία Κοινωνία, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.