ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος

Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος

ΝΙΣ ΣΕ ΠΟΛ.ΜΟΥΣΕΙΟ 2ΠΠαρουσιάσαμε 1 μήνα πριν συμπληρωθούν 4 χρόνια από την κοίμηση του π. Αυγουστίνου (δείτε ΕΔΩ) πολύ μικρό απόσπασμα από χαιρετισμό του γνησιότερου και πιστότερου τέκνου του, του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου, όπου λέει την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου. Ο χαιρετισμός όπως είπαμε δόθηκε στη μεγάλη αντιπαπική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στις 5-4-2001 σε γεμάτο απο πλήθος αμφιθέατρο, όπου ήταν παρόντες καθηγητές Πανεπιστήμιου, εκπρόσωποι Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων και Ι. Μονών από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Και είπαμε ότι αυτό δείχνει και τη βαρύτητα του λόγου του κ. Σωτηρόπουλου.
Ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος είπε τότε ότι ο π. Αυγουστίνος ήταν ήδη σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας του π. Αυγουστίνου ο παροπλισμός δεν άρχισε εκείνο το μήνα. Ούτε μπορεί να ήταν αυτή η 1η φορά που μίλησε ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου. Πριν μιλήσει σε τόσους επίσημους ανθρώπους και σε τόσο πλήθος, είχε μιλήσει χρόνια πριν για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου, ότι ήταν σε παροπλισμό και δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση λόγω γήρατος. Ήδη από το 1998 δεν μπορούσε ο π. Αυγουστίνος να ελέγξει την κατάσταση. Μπορούσε να κάνει μικρά κηρύγματα, να ΝΙΣ11πλέει μερικές συμβουλές, να λέει μερικές φράσεις, αλλά όπως είπαμε είχαν καταπέσει αρκετά όλες οι δυνάμεις του λόγω βαθυτάτου γήρατος και ξεχνούσε πολλές φορές, είχε ασθενή βούληση και δεν ήταν σε θέση να καταλάβει πού βρίσκεται η αλήθεια και δεν είχε πλήρη και σωστή αντίληψη των πραγμάτων.
Αυτή την αλήθεια είναι λογικό ότι την μαθαίνουμε περισσότερο απο όλους όσους λένε την αλήθεια, από το γνησιότερο και πιστότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου που σεβόταν περισσότερο από όλους τον π. Αυγουστίνο και για βεβαίωση και των πλέον δύσπιστων καλών ανθρώπων κοιμήθηκε και την ίδια μέρα που κοιμήθηκε ο πνευματικός του πατέρας, ο π. Αυγουστίνος.

Δείτε και Μίλησε ο Ουρανός!, πατώντας ΕΔΩ
Σχόλιο πάνω σε λόγια του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου πρόσφατης ανάρτησης, πατώντας ΕΔΩ
Εγκυρότατος ο λόγος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

8 thoughts on “Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος

  1. Γιωργος 5h

    Ειναι αληθεια οτι ο αειμνηστος Νικολαος Σωτηροπουλος ειχε ευκαμψια μετα τη κοιμηση του ;

    Επισης θελω να ρωτησω , ο γεροντας Πορφυριος ειναι ο αναφερομενος στην ακολουθη ομιλια στο 1:17:20 ;

    ….

    Επισης υπαρχει και αλλος προορατικος γεροντας που του ειπε αντιστοιχα πραγματα ; Μπορουμε τωρα που εκοιμηθη ο αειμνηστος αδελφος μας Νικολαος, να μαθουμε περισσοτερα επι αυτων ;

    • Αγαπητέ Γιώργο απο όσες μαρτυρίες έχουμε, ναί είχε ευκαμψία και το βεβαίωσε και ο μητροπολίτης Πειραιώς https://niksothropoulos.wordpress.com/2014/09/06/a-663-2/

      Δεν γνωρίζουμε ποίος χαρισματούχος γέροντας είναι. Θα ρωτήσουμε και αν ξέρει κανείς θα σας πούμε. Και δεν χρειαζόταν να κοιμηθεί ο μακαριστός Νικόλαος για να σας απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και πριν αν μας ρωτούσατε θα σας απαντούσαμε.
      Την ευχή του να έχετε.

      • Πιθανωτατα πρεπει να ειναι ο αγιος Πορφυριος. Ο τροπος περιγραφης του γεροντα που του εκανε τις αποκαλυψεις παραπεμπουν σε ενα πολυ μεγαλο γεροντα με υπερβολικα εκτακτα χαρισματα. Ο αειμνηστος Νικολαος ως γνωστο συνδεοταν με τον αγιο Πορφυριο καθως ειχε δωσει συνεντευξη για αυτον οπως φαινεται εδω http://www.youtube.com/watch?v=OxDr1-Ms940

    • Για τον Αυστραλίας λέτε αν υπάρχει άλλος προορατικός γεροντας που να είπε αντίστοιχα πράγματα;

      • Εννοω αν υπηρχε αλλος προορατικος γεροντας που ειπε αντιστοιχα πραγματα για τον Αυστραλιας η αν ειπε οτι ηταν ακυρος ο αφορισμος , η τι ακριβως ειπε.

        Το ρωτω διοτι βλεπω οτι σε αλλη ομιλια του που εχετε απομαγνητοφωνησει και παραθεσει στις 13 Αυγουστου 2014 να γραφετε τα εξης :

        <>

        Απο οτι φαινεται η ομιλια εγινε στις 19-3-1994 και προκειται για περισσοτερους τους ενος γεροντες. ( ποιος να ειναι ο αλλος γεροντας ; )

        Προσωπικα ειμαι βεβαιος οτι ειναι ακυρος ο αφορισμος. Απλα αυτες οι μαρτυριες ειναι πολυ χρησιμες και εχουν μεγαλη αξια για αλλα μελη της εκκλησιας που σκεπτονται με διαφορετικο τροπο.

        Επισης αν και μπορει να υποθεσει κανεις τι ειπε ο γεροντας με τα χαρισματα που προανεφερα ( πιθανον ο Πορφυριος ) χρησιμο θα ηταν να γνωριζαμε τα ακριβη λογια του

        Καλο θα ειναι να μας παραθεσετε καθε ενδιαφερον στοιχειο για τη ζωη και το βιο του , διοτι για εμας ειναι παραδειγμα προς μιμηση.

        Ο Θεος να σας ευλογει για την πολυ ωραια προσπαθεια που κανετε.

  2. Το κειμενο που απο λαθος δεν μπηκε ειναι αυτο

    Επισκέφθηκα σπουδαίους πνευματικούς Πατέρες, Χαρισματούχους, που έχουν το λεγόμενο διορατικό χάρισμα, χάρισμα του Αγίου Πνεύματος, με το οποίο βλέπουν αυτά που δεν μπορούμε οι πολλοί να δούμε. Μου είπαν τον ίδιον λόγο. Χαρισματούχοι και θαυματουργοί Πατέρες! «Σε αφόρισαν από φθόνο και μίσος του διαβόλου!».

    ειναι αναρτημενο απο εσας στις 13 Αυγουστου

  3. Αγαπητέ Γιώργο δεν γνωρίζουμε ποιοί άλλοι είναι οι διορατικοί Γέροντες που συμβουλεύτηκε ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος και του είπαν για αυτούς που τον «αφόρισαν». Μπορεί κάποια στιγμή να μάθουμε και να σας πούμε.
    Η ομιλία που λέτε όμως είναι πριν τον αφορισμό και αφορά τον Αυστραλίας.
    Ευχαριστούμε για τις συμβουλές σας. Έχουμε να γράψουμε πολλά για τον μακαριστό Σωτηρόπουλο για τη ζωή και το βίο του και να δείτε τί είχε να αντιμετωπίσει, φανερές και κρυφές επιθέσεις.
    Στις προσευχές να θυμάστε την Αδελφότητα και τους άλλους συνεργάτες του μακαριστού Σωτηρόπουλου.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.