ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Μία πρόταση του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου για κατάργηση μερικών αγίων!

Επειδή προχθες η Εκκλησία εόρτασε τον άγιο Φώτιο, πριν περίπου 3 εβδομάδες εόρτασε τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και ακριβώς σε ένα μήνα θα είναι η Β’ Κυριακή των Νηστειών που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, παρουσιάζουμε ένα μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Ποιμήν και αμνός» (19-3-2006). Όπως θα καταλάβουν οι αναγνώστες μας μόλις διαβάσουν την σύντομη ανάρτηση, ο τίτλος της ανάρτησης δεν είναι κυριολεκτικός. 

Μία πρόταση του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου για κατάργηση μερικών αγίων!

antipap

Να κάνω μια πρόταση; Προτείνω να καταργηθούν μερικοί άγιοι. Ο Μ. Φώτιος, ο Μάρκος ο Ευγενικός, ο Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και μερικοί ακόμη που ήταν εναντίον του Πάπα!

Ειρωνεύομαι.

αγ. Κοσμάς

Ξέρετε ότι δεν συμπαθούν αυτούς τους αγίους αυτοί που κυβερνούν την Εκκλησία; Όχι όλοι, αλλά πολλοί δεσποτάδες δεν συμπαθούν αυτούς τους προμάχους της Ορθοδοξίας διότι πολέμησαν τον Πάπα! Επειδή αυτοί δεν τους συμπαθούν, εμείς τους αγαπούμε και τους τιμούμε πολύ περισσότερο!

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Μεγάλος ο κίνδυνος ψευδοένωσης παπικών και «δικών μας» ανάξιων εκκλησιαστικών αρχόντων, πατώντας ΕΔΩ
Για την κούφια αγαπολογία των Παπών, πατώντας ΕΔΩ
Διασκεδαστικότατες οι ανοησίες του Παπισμού, πατώντας ΕΔΩ
Για την αιτία του Filioque, την υπερηφάνεια και την άνοια του Παπισμού και των δικών μας παπιζόντων, πατώντας ΕΔΩ

Στην μεγάλη εικόνα είναι οι τρείς άγιοι, ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο άγιος Φώτιος και ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.