ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Αμετανόητος ο Πάπας, αίρεση και εωσφορισμός ο Παπισμός

Επειδή χθες η Εκκλησία εόρτασε τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά που αγωνίστηκε και εναντίον της αίρεσης του Παπισμού, παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ερμηνευτική ομιλία του μακαριστού Ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Μη παντί πνεύματι πιστεύετε» (Α’ Ιωαν.4:1-6) (4-3-2001).

Αμετανόητος ο Πάπας, αίρεση και εωσφορισμός ο Παπισμός

SEKBΠάντοτε υπήρχαν αιρετικοί. Σήμερα να ξέρετε οι αιρέσεις έχουν υπερπληθυνθεί. Και σήμερα η Εκκλησία διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση. Το μέγιστο μέρος του χριστιανικού κόσμου βρίσκεται στην αίρεση. 1 δισεκατομμύριο περίπου είναι οι παπικοί. Ο δε Παπισμός δεν είναι Χριστιανισμός, είναι εωσφορισμός.

cf80ceb1cf80ceb1cf822

Ο Πάπας δεν αφίσταται ούτε ένα χιλιοστόμετρο από τις αιρετικές του θέσεις και από τις υπερφίαλες αξιώσεις.

Τον Σεπτέμβριο, προ μηνών, ο Ράτσιγκερ ένας καρδινάλιος, υπουργός εξωτερικών θα λέγαμε του Βατικανού, τί κήρυξε και τί διεκήρυξε; Ότι η σωτηρία είναι δυνατή μόνο στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία! Εξακολουθεί ο παπισμός να προβάλλει την αξίωση ότι αυτός είναι ο παγκόσμιος ηγέτης των χριστιανών.
(Κάτι ακούστηκε από το ακροατήριο).
vatikanΔεν είναι ο παπισμός Εκκλησία, είναι αίρεση, η Εκκλησία είναι μία. «Πιστεύω εις μίαν, αγίαν, καθολικήν…». Δεν είναι δύο οι Εκκλησίες, είναι Μία. Εκκλησία είναι αυτή, η οποία είναι συνέχεια των 8 πρώτων αιώνων.

 Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου, Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Δεν θα λείψουν στρατιώτες στην Ορθοδοξία, πατώντας ΕΔΩ
Για την Ορθοδοξία, πατώντας ΕΔΩ
πολμ Χαιρετισμός του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου σε αντιπαπική εκδήλωση τον Μάιο του 2001, πατώντας ΕΔΩ
Μία πρόταση του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου για κατάργηση μερικών αγίων!, πατώντας ΕΔΩ
Για την κούφια αγαπολογία των Παπών, πατώντας ΕΔΩ
Αδύνατη η αληθινή ένωση με τους σημερινούς παπικούς, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.